Pest belváros, Újbuda,  Kelet és Délpest szakértője        Óriási ingatlankínálat - kiváló ajánlatok!


Jó hálószoba Feng Shuival

A Feng Shui a térrendezés ősi kínai művészete. Filozófiája szerint a hálószoba otthonunk nagyon fontos, ha nem a legfontosabb területe. Ez az elsődleges helyszíne az alvásnak, a pihenésnek és a megújulásnak.


Ez az a szoba, ami leginkább összefüggésben van a partnerkapcsolatunkkal, házasságunkkal. Ezért a háló a lakás legelkülönítettebb, legfélreesőbb helyisége legyen - az a hely, ahol kényelemben, biztonságban és védve érezhetjük magunkat a "hagyjál most egy kicsit békén" időszakokban.

Lassan már 15 éve gyakorlom és tanulmányozom e titkos "erőösszefügéseken" alapuló tant, így elhihetik nekem, hogy e metafizikai alapokon is nyugvó elmélet használata pozitív változást képes hozni az életünkbe.A Feng Shui filozófiájában a lakás élőnek tekintendő (van lelke, hangulata, azaz Chi-je), sőt saját horoszkópja - úgynevezett otthonhoroszkópja - is van. Ehhez minden esetben szükség van az épület pontos tájolására és építési idejére. Az alábbi csoportokba gyűjtött térrendezési elvek mellett tehát maga a otthonhoroszkóp is hatással van egy párkapcsolatra, ezért szerencsésebb, ha valaki több szoba közül választhatja ki a hálószobát. Ehhez a tudományrészhez mindenképp tanácsadóhoz kell fordulni, de most nézzük a legegyszerűbb elveket!

A hálószobába nem szerencsés a családról, a gyerekekről képeket kihelyezni. A háló két emberé, a legféltettebb terület, ezért itt csak a párkapcsolatra jellemző képek legyenek. Alvó helyünk közelében nagy mennyiségű könyvet ne tároljunk, főleg spirituális témájúakat ne, ugyanis körülöttünk mindennek energiája van, így nem elképzelhetetlen, hogy az ilyen könyvek rezgései miatt nyugtalanul alszunk majd.

Távolítsunk el minden elpusztult és elszáradt virágot a hálószobából, sőt az egész lakásból, ezek ugyanis az elmúlást jelképezik, az "elhasznált" energia pedig nem segít abban, hogy élénk, vidám társra találjunk. Akvárium és csobogó használata tiltott a hálóban: ezek ugyanis aktivizálják az energiákat, nem hagynak békés álmot.

Ha a bejárati ajtótól távolabb van a hálószóba, akkor úgy érezzük majd, hogy képesek vagyunk ellenőrizni otthonunkat és életünket, így a pihenésünk zavartalan. Nem szerencsés, ha a hálószoba a Chi szájánál (a bejárati ajtónál) van. Ez az egyik fél gyakori távollétéhez, azaz házassági problémákhoz, vagy a párkapcsolat felbomlásához is vezethet.

Ne tegyük a hálószobát garázs fölé, se forgalmas utca melletti helyiségbe, vagy ahol az út közvetlenül a hálószoba felé vezet. Ide sorolhatók azok a hálószobák is, amelyek szomszédosak a garázzsal, ahol az autó közvetlenül a szoba falánál áll meg. A Feng Shui ezekről a helyekről úgy nyilatkozik, hogy elszáll az ott alvók szerencséje. Ha a szoba az utca mellett van, az aktivitást, álmatlanságot, türelmetlenséget és ingerültséget okozhat.

Szilvásy Judit okl. mérnök Feng Shui mester

Kapcsolat

Kérdése van? Kérjük vegye fel a kapcsolatot Tanácsadóinkkal.
Kollégánk visszahívja Önt.